MTB Trans Slovenija

Odkrijte čudovito pokrajino in kulturne znamenitosti na edinstveni gorsko-kolesarski turi po Sloveniji, ki vas bo popeljala od Julijskih Alp do Jadranskega morja!

- Prečenje Slovenije z gorskim kolesom od Julijskih Alp do Jadranskega morja.
- Kolesarite čez prelaz Vršic, najvišji cestni gorski prelaz v Sloveniji.
- Zaplavajte v smaragdni Soči in skočite v morje.
- Obiščite Kobilarno Lipica in poskusite slovenska vina.

Opis

Na poti se povzpnemo v visokogorje Julijskih alp in Karavank, obiščemo dolino romantične turkizne reke Soče, prekolesarimo vinorodna goriška Brda in se čez Kras spustimo na sončno obalo Jadranskega morja, v staro mesto Piran. Razgibana pot vodi po starih vojaških poteh prve svetovne vojne in po neštetih trasah, kjer pogosto ne srečamo nikogar. Tura po Sloveniji, na kateri na kratko obiščemo tudi Avstrijo in Italijo, je etapna pustolovščina zmerne zahtevnosti v sedmih etapah. Primerna je za vse, ki uživajo v celodnevnih kolesarskih popotovanjih, vmes pa najdejo čas za fotografiranje, opazovanje in odkrivanje nepoznanega okolja in uživajo v vožnji po različnih terenih. Trase, tako težje kot tudi lažje, je včasih možno prilagoditi.

Zagotovili vam bomo GPS sledi in 24-urno podporo, na ta način se boste sami varno podali na to pustolovščino. Za vsak dan sta vam na voljo 2 GPS sledi, lažja in težja, tako da boste sledili tisti, ki se vam bo ta dan zdela bolj primerna, glede na vaše počutje.

Na pot se boste odpravili iz Kranjske Gore in se peljali čez več gorskih prelazov, prečkali Julijske Alpe na poti do reke Soče. Na poti si boste ogledali čudovita Goriška Brda, Tolminska Korita, Kobariški stol in še mnogo drugega. Pot se konča v Piranu.

Vsak dan boste prevozili od 40 do 70 km, pogosto navzgor. Zato je za udeležbo na tej turi pomembno, da ste fizično dobro pripravljeni. Če imate kakršne koli dvome ali vprašanja, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo odgovorili.

Če bi se želeli pridružiti tej edinstveni samo-vodeni gorsko kolesarski turi po Sloveniji, pošljite povpraševanje. Za skupine 4 ali več, lahko izberete tudi vodeno alternativo tega izleta, v tem primeru skupino cel teden spremlja licencirani MTB vodič.

Cena vključuje
- Vključene vse nastanitve
- Prevoz prtljage
- Zajtrk
- Večerja

Podrobnosti o ceni
Vključeno:
- Vključena vse nastanitve + 7 nočitev z zajtrkom v *** namestitvi za 2 osebi
- Vsi prevozi prtljage od začetka do konca
- Vključeni obroki so zajtrk vsak dan dan in 5-krat večerja. Na prvi dan v Kranjski Gori ni vključene večerje, prav tako ne v Kobaridu. Oba dneva brez večerje je na voljo veliko možnosti za večerjo v bližini nastanitve
- 2 kompleta GPS sledi za vsak dan, lahke ali zahtevne - sami se odločite, katero boste izbrali glede na svojo dnevno formo
- telefonska številka s telefonsko podporo 24/7
- sestanek z vodnikom na dan prihoda
- seznam za pakiranje in priporočila za izvedbo potovanja
- turistična taksa

Ni vključeno:
- Kosilo in pijača
- Transfer udeležencev iz Pirana nazaj v Kranjsko Goro (doplačilo po dogovoru glede na število kolesarjev)
- Transfer udeležencev od letališča do izhodišča


ETAPE

Image title

PRVI DAN – PROLOG

Kranjska Gora – Tromeja - Kranjska Gora
Dolžina: 30 km, vzpon: 900 m

Prva trasa nas popelje po karavanški gorski verigi do Tromeje, kjer se stikajo meje Slovenije, Italije in Avstrije. Postanek za čudovit razgled na Avstrijo in Slovenijo, ki mu sledi spust po italijanski trasi nazaj v Kranjsko Goro. Sledi večerja in navodila za naslednji dan.

Image titleDRUGI DAN

Kranjska Gora – Bovec
Dolžina: 50 km, vzpon: 1100 m

Vzpon na prelaz Vršič (1611m) spremlja čudovit razgled na Prisojniški masiv. Trasa vodi mimo Ruske kapelice proti staremu vojaškemu cestnemu prelazu. Pred spustom v dolino Soče bomo občudovali grobe stene Julijskih Alp. Postanek za kratek pohod do izvira reke Soče, nato s prečkanjem številnih visečih mostov nad reko Sočo nadaljujemo pot do Bovca, kjer zaključimo drugo etapo. Priporočene dodatne aktivnosti: rafting, soteskanje.

Image titleTRETJI DAN

Bovec – Kobarid
Dolžina: 40 km, vzpon: 1200 m

Tretjo etapo začnemo v Bovcu in za kratek čas zapustimo dolino zelene Soče. Pot nadaljujemo proti Italiji; tik pred italijansko mejo se obrnemo in začnemo z vzponom na Kobariški stol, sprva skozi gozd, nato čez zelene poljane s čudovitimi pogledi na drugo stran meje. Tehnična, a varna trasa proti Kobaridu bo s kolesa spravila tudi najboljše kolesarje; tu in tam bomo sestopili in nadaljevali peš, dokler varno ne pridemo v čudovito, malo vasico Kobarid. Priporočene dodatne aktivnosti: vožnja s kajakom, obisk Muzeja I. svetovne vojne.

Image title

ČETRTI DAN
Kobarid - Tolmin
Dolžina: 40 km, vzpon: 1400 m

Četrta etapa se začne precej nedolžno, s kratko, ravninsko vožnjo ob reki Soči, a že kmalu potrebujemo vse moči in spretnosti, da premagamo prvega številnih vzponov tega dne. Trasa večinoma vodi skozi gozd, do vasi Drežnica, od koder nadaljujemo z vzponom na goro Planina Kuhinja. Dan bo zaznamovan s fantastičnimi razgledi, samotnimi potmi, ki jih je težko odkriti in spomeniki I. svetovne vojne ob poti. Etapa je ena izmed težjih na “prvi bojni črti I. svetovne vojne. Priporočene dodatne aktivnosti: obisk slikovite tolminske soteske.

Image title

PETI DAN

Tolmin – Solkan
Dolžina: 60 km, vzpon 1400 m

Tipične gorske poti skozi dolino reke Soče se končajo v Solkanu, predmestju Nove Gorice. Začenjamo razumeti naravne raznolikosti, ki jih ponuja tura; od Julijskih Alp do vinorodnega okoliša Goriških Brd, ki jih imenujemo tudi slovenska Toskana. Vinorodna pokrajina je posejana s številnimi hribi in vinogradi, ki ponujajo prvi pogled na Jadransko morje. Priporočene dodatne aktivnosti: obisk Gorice in Nove Gorice, mesta, ki ga razdeli državna meja.

Image title

ŠESTI DAN

Solkan – Sežana
Dolžina: 70 km, vzpon: 1400 m

V šesti etapi se pokrajina popolnoma spremeni. Zapustimo visokogorje in se spustimo v kraško pokrajino s številnimi vzpetinami, kraškimi jamami, mediteranskim podnebjem in skritimi, osamljenimi MTB potmi. Pot nas vodi nad italijanskim pristaniščem Trst do zaključka današnje etape v Sežani. Priporočene dodatne aktivnosti: obisk Škocjanskim jam (kraške jame pod zaščito UNESCA).

Image title

SEDMI DAN

Sežana – Piran
Dolžina: 70 km, vzpon: 1600 m

Zadnja etapa od Sežane do slikovitega obmorskega mesteca Pirana nas vodi mimo Lipice, znane po vzreji Lipicancev. Priporočamo voden ogled kobilarne Lipica (za doplačilo. Nato nadaljujemo pot po makadamskih cestah proti morju. Pot vodi mimo mnogih znamenitosti, kot je npr. grad Socerb, dokler ne dosežemo našega končnega cilja, obmorskega mesta Piran. Na cilju ste. Večerja je zaslužena. Priporočene dodatne aktivnosti: ogled Pirana.

Image title

OSMI DAN

Piran – Kranjska Gora

Osmi dan organiziramo prevoz v Kranjsko Goro; odhod lahko prilagodimo bodisi na zgodnjo jutranjo uro, da boste imeli dovolj časa za povratek domov, bodisi na popoldansko uro, da lahko še malo uživate v ogledih, nakupovanju ali plavanju v Piranu. Večerja je zaslužena. Priporočene dodatne aktivnosti: ogled Pirana.


Image titleV CENO 1.400 EUR/OSEBO JE VKLJUČENO
 • vključena vse nastanitve - 7 nočitev z zajtrkom v *** namestitvi za 2 osebi
 • vsi prevozi prtljage od začetka do konca
 • vključeni obroki so zajtrk vsak dan dan in 5-krat večerja. Na prvi dan v Kranjski Gori ni vključene večerje, prav tako ne v Kobaridu. Oba dneva brez večerje je na voljo veliko možnosti za večerjo v bližini nastanitve
 • 2 kompleta GPS sledi za vsak dan, lahke ali zahtevne - sami se odločite, katero boste izbrali glede na svojo dnevno formo
 • telefonska številka s telefonsko podporo 24/7
 • sestanek z vodnikom na dan prihoda
 • seznam za pakiranje in priporočila za izvedbo potovanja
 • turistična taksa
V CENO NI VKLJUČENO  
 • kosilo (v času kosila smo običajno daleč stran od restavracij)
 • dodatne aktivnosti

PRIPOROČILA:
 • Priporočamo najmanj spredaj vzmeteno MTB kolo z disk zavorami
 • Uporaba čelade je obvezna
 • Nahrbtnik z mehom. Vedno je potrebno imeti s seboj dovolj vode.
 • Na nekaterih etapah vode ni možno nadomestiti približno 2-3 ure


ZAHTEVNOST:
 • kondicijsko: 4/5
 • tehnično: 3/5