Hotelske informacije

CENIK

Image title

V majhnem alpskem mestecu, obkroženem z mogočnimi Julijskimi Alpami, stoji hotel, ki odseva zgodovino, toplino in tradicijo. Berghi Hotel in Apartmaji, kot sta ga poimenovala lastnika Martina in Jure, že več kot 30 let ponosno odpira svoja vrata gostom, ki so prišli iskat zatočišče pod visokimi vrhovi in iskati mir v neokrnjeni naravi.


Vse se je spremenilo pred desetimi leti, ko sta zakonca Jure in Martina prevzela vodenje hotela. Z veliko mero ljubezni in predanosti sta se odločila, da bosta obudila dušo tega prostora in mu vdihnila novo življenje. Z zavezo do detajlov in občutka za tradicijo sta hotel prenovila v tradicionalnem alpskem duhu s pridihom nostalgičnega čara.


Vsak kotiček hotela pripoveduje zgodbo preteklosti in sedanjosti. Stene so okrašene z vintage fotografijami, ki prikazujejo življenje v alpskih vaseh, stari predmeti iz vsakdanjega življenja, pa so izbrani s posebno skrbjo, da obudijo vaše spomine na pretekle čase. V zajtrkovalnici diši po okusnih zajtrkih.


Posebno pozornost sta namenila udobju sob, kjer vsak gost najde zavetje pred alpskim vetrom. Lesene pohištvene kose sta izbrala osebno, pri čemer sta sledila lokalni obrtniški tradiciji. V vsaki sobi se čuti ljubezen do detajlov, ki ustvarjajo vzdušje topline in gostoljubja.


Berghi hotel in apartmaji ni le kraj za prenočitev, temveč je pravo doživetje alpskega življenja. Jure in Martina sta ustvarila prostor, kjer se gostje ne le počutijo dobrodošle, temveč tudi začutijo utrip preteklosti, ki so ga skrbno ohranila in hkrati posodobila za sodobnega popotnika.


Zgodba naše Hiše je zgodba o ljubezni do kraja, tradicije in gostoljubja. Ko stopite skozi vrata, začutite, da ste del nečesa posebnega, nečesa, kar presega čas in vsakdanje potovanje.


Želimo vam prijetno bivanje!


SPLOŠNE INFORMACIJE

Bankomat

Dvig gotovine je možen v TGC zraven Mercatorja (DH Banka) ali v strogem centru pri Mercatorju (NLB) oz. nasproti Intersporta (SKB) in za hotelom Prisank (Gorenjska banka).

Bralni kotiček

V našem prijetnem loungu v pritličju Hiše Berghi I vam je na voljo bralni kotiček in brezplačna izposoja knjig/revij. Prosimo vrnite po uporabi izposojeno gradivo.

Bujenje

Za storitev bujenja vas prijazno prosimo, da se obrnete na recepcijo.

Čas prihoda in odhoda

Namestitev je možna od 14:00 ure. Zadnji dan bivanja je potrebno namestitev zapustiti do 10. ure. Če želite bivanje podaljšati, se prosimo obrnite na recepcijo glede razpoložljivosti. V primeru predčasnega odhoda zaračunamo 100% skupnega zneska za vse naročene storitve. Ko zapustite namestitev, ponovno preverite, da niste česa pozabili. Pozabljene predmete pošljemo na dom izključno na vašo zahtevo.

Denar in dragocenosti

Svetujemo vam, da denar in vrednostne predmete shranite pri sebi. Osebje ne prevzema odgovornosti za dragocenosti, ki jih imate v namestitvi.

Električnanapetost

Omrežna napetost je enotna 220 V. Uporaba lastnih dodatnih grelnih teles je zaradi varnosti prepovedana. Pretvornik za električni tok si lahko izposodite na recepciji.

Hišni red,nočni počitek

V času nočnega miru med 22:00 in 6:00 uro mora biti red in mir. Gosti ne smejo razgrajati, ropotati in uporabljati akustičnih in drugih naprav, ki bi povzročale hrup in vznemirjale druge goste. Povsod v objektu je prepovedano kajenje (Zakon o prepovedi kajenja v zaprtih javnih prostorih). Kršitev kajenja je kazniva z globo tako za kršitelja kakor za upravitelja apartmajske hiše. V kolikor se odkrije neupoštevanje hišnega reda, si pridružujemo pravico odpovedi bivanja.

Igre za prosti čas

Izposodite si jih lahko na recepciji

Internet

Na razpolago vam je brezžični dostop do interneta v vseh prostorih in namestitvenih enotah na katerega se lahko priklopi vsak gost brez uporabniškega imena in gesla.

Izposoja športneopreme

Gostom nudimo brezplačno izposojo sank in krpelj. Za izposojo smučarske opreme in tečaje smučanja se obrnite na https://www.intersport-bernik.com ali https://www.skischool-kekec.si/

Lekarna

Nahaja se v centru Kranjske Gore. Dežurna lekarna se nahaja na Jesenicah.

Google maps: https://maps.app.goo.gl/oCTndfuguPCSRgvx9

Nakupsmučarske vozovnice

Blagajna za nakup smučarskih vozovnic je neposredno na smučišču v poslovni stavbi RTC Žičnic Kranjska Gora. Več informacij na http://www.ski-kranjska-gora.com/

Obešanka za vrata

Ko skupaj z vami bivajo hišni ljubljenčki lahko na recepciji prejmete obešanko za vrata, ki jo obesite na zunanjo stran vrat in z njo označite, da je v sobi hišni ljubljenček. V tem primeru vas ne bomo motili s pospravljanjem sobe.

Obratovalni čas smučišč

Dnevna smuka: od 9:00 do 16:00

Nočna smuka: od 19:00 do 22:00 (po urniku)

Ogrevanje

Hiša Berghi je v času kurilne sezone centralno ogrevana. Individualna regulacija ogrevanja po posameznih prostorih je mogoča z ventili na radiatorju.

Okvare

Ob prihodu v namestitev prosimo goste, da podrobno pregledajo inventar. Vse okvare oz. pomanjkljivosti v namestitvi sporočite na recepcijo. Odpravili jih bomo v čim krajšem možnem času.

Otroška igralnica

Se nahaja med 2. in 3. nadstropjem. Primerna je za otroke do 5. leta. Stikalo za luč v igralnici se nahaja za vrati, na desni strani. Prosimo, da luč ugasnete, ko zapustite igralnico.

Parkirišča

Hiša Berghi nudi lastno brezplačno parkirišče za svoje goste. Prosimo ne parkirajte na površinah sosednih hiš oz. objektov. V primeru zasedenosti parkirišča se obrnite za pomoč na recepcijo, naše osebje vam bo svetovalo pri navedbi alternativnih parkirnih površin. Prosim parkirajte smotrno, v primeru da ste onemogočili izhod avtomobila drugega gosta, pustite vašo telefonsko številko na recepciji.

Pohodniške in kolesarskepoti

Kranjska Gora in okolica ponujata številne možnosti za pohodnike in rekreativne kolesarje. Vabimo vas, da se o poteh in najemu opreme pozanimate na recepciji ali na www.kranjska-gora.si/aktivnosti

Poškodbe inventarja

Pričakujemo gospodaren odnos do inventarja in opreme. Prosimo, da ne poškodujete in ne odnašate inventarja. Gost odgovarja za škodo, ki je nastala po njegovi krivdi ali po krivdi tistih, za katere odgovarja, in tistih, ki ga obiščejo. Poškodbe inventarja, ki jih gost povzroči v sobi ali drugje v hotelu, zaračunamo kot odškodnino. Račun poravnate pri recepciji.

Pošta

Pošta se nahaja v centru Kranjske Gore.

Google maps: https://maps.app.goo.gl/7YGQamPdUT2bG5wDA

Požarnavarnost         

V primeru požara takoj obvestite recepcijo, ter se ravnajte po navodilih osebja in požarnega reda, ki je izobešen na vhodnih vratih v apartmajih in na hodnikih apartmajske hiše.

Pranje

Za ceno pranja vprašajte na recepciji, likanja ne nudimo. Oblačila za pranje položite v katerokoli vrečko, ki jo imate na razpolago, in jo oddajte na recepciji. Vrečko za perilo dobite po potrebi tudi na recepciji. Oddano perilo v pranje do 9. ure zjutraj, vam bomo vrnili drugi dan do 10.00 ure.

Prevoz

Za informacije o prevozih na letališče in taksiju: https://www.kofler-sport.si/

Avtobusna postaja se nahaja v neposredni bližini Berghi Hotel in Apartmaji. Vozni red avtobusa najdete na: https://arriva.si

Račun, plačilo storitev

Račun za opravljene storitve poravnate na recepciji. Račun lahko poravnate z gotovino ali s kreditnimi karticami (Visa, EuroCard, MasterCard) in BA karticami. Prosimo, da poravnate račun dan pred odhodom.

Recepcija

Borovška cesta 27, SI- 4280 Kranjska Gora, Slovenija

Telefonska številka je + 386 (0)83 873 777

e-mail: info@berghi.si

web: http://www.berghi.si/

Recepcija se nahaja v pritličju Hiše Berghi I.

Obratovalni čas recepcije Hiše Berghi je: ponedeljek - nedelja: od 8:00-12:00 ure, od 14:00 do 20:00; za nujne zadeve smo dosegljivi na: +386 83 873 777

Sedežnica Vitranc,poletno sankališče, bike park

Aktualni obratovalni čas in ostalo ponudbo v poletnem času preverite na www.ski-kranjska-gora.com

Shramba za kolesa

Shramba koles se nahaja v kolesarnici. Varovana je z video nadzorom in kodo, ki jo dobi gost na recepciji. Dostop do kolesarnice je iz notranjega dvorišča. Prosimo vas, da skrbite, da je klet vedno zaklenjena, le tako bojo vaša kolesa na varnem.

Shramba za smuči in smučarske čevlje

Shramba za smuči se nahaja v smučarski kleti. Varovana je z video nadzorom in kodo, ki jo dobi gost na recepciji. Dostop do kleti je iz notranjega dvorišča. Prosimo vas, da skrbite, da je klet vedno zaklenjena, le tako bo vaša smučarska oprema na varnem. Za smučarske čevlje imamo posebno shrambo z grelci za sušenje/gretje smučarskih čevljev. Nahaja se v spodnjem nadstropju Hiše Berghi I, v katero je možen vstop s kodo, ki je enaka kodi za klet za smuči.  

Spominki

Trgovina 'Židana Marela' vam nudi unikatne spominke in izdelke lokalne predelave; v centru mesta najdete tudi ostale vrste klasičnih spominkov.

Trgovina

Najbližja trgovina (Mercator) se nahaja v trgovskem naselju Slavka Černeta (cca. 300m od Hiše Berghi) in v centru vasi.

Google maps: https://maps.app.goo.gl/PZPud4YQMboXbAkc9

Taxi

V vasi sta dve taxi službi in sicer http://www.taxi-pt.si in pa http://vandrovc.si

Urgentni center

Za urgentne primere obiščite Splošno bolnico Jesenice

Google maps: https://maps.app.goo.gl/4bWQhYoTCfVpmSfg8

Vaše mnenje

Vaše ocene so naša prihodnost. Vedno si želimo 10 (oziroma 5 zvezdic). Da boste res 100% zadovoljni, se obrnite na nas že med bivanjem.

Voda

Voda je ena najdragocenejših dobrin, zato prosimo, da ste varčni in dobro zapirate pipe. Slovenija se lahko pohvali z izjemno kakovostjo pitne vode.

Zajtrkovalnica

Se nahaja v spodjem nadstropju Hiše Berghi

Zajtrk nudimo: 08:00 - 10:00

V kolikor zajtrk ni vključen v vašo rezervacijsko ponudbo, ga lahko naročite na recepciji dan prej.

Zdravstvena postaja

Koroška ulica 2, 4280 Kranjska Gora

Tel.: +386 4 588 46 00

Izven ordinacijskega časa obiščite oz. pokličite ZD Jesenice

Titova 78, 4200 Jesenice

Tel.: +386 4 58 68 100


HOTELSKE INFORMACIJE

Avtomat za vroče napitke   

Vam je na voljo v pritličju Apatmajske Hiše Berghi I. Cena napitka je 1 EUR, avtomat ne vrača drobiža. Kovance vam lahko zamenjamo na recepciji. Na volje je kava, kakav in čaj.

Čiščenje

Končno čiščenje namestitve je v ceni, če pa želite dodatno čiščenje med vašim bivanjem, se oglasite na recepciji. Cena dodatnega čiščenja se zaračuna po ceniku.

Grill/Roštilj

Je brezplačno na izposojo za vse apartmajske enote v Hiši Berghi II.

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki v namestitvi so dobrodošli, vendar po predhodnem dogovoru in proti plačilu. Prosimo, da spoštujete hišni red o bivanju domačih živali. Hišnih ljubljenčkov ne smete pustiti brez nadzora in nimajo vstopa v zajtrkovalnico. Prosimo za razumevanje.

Lastniki ljubljenčkov so dolžni prevzeti odgovornost za vso škodo ali poškodbe, ki jih povzročijo njihovi ljubljenčki. Hotel si pridržuje pravico zaračunati škodo, ki jo povzročijo hišni ljubljenčki.

Zaradi varnosti in udobja vašega ljubljenčka sobarica ne bo čistila sobe, če bo v njej vaša domača žival brez vaše prisotnosti. Če pa boste ob prihodu sobarice prisotni, poskrbite, da bo žival na vrvici ali v kletki. Na recepciji sporočite, kdaj bi želeli, da sobarica pospravi vašo sobo. Prosimo, da na kljuko vrat obesite obešanko, s katero osebje seznanite s prisotnostjo živali.

Hramba prtljage

Prostor za prtljago je po predhodnem dogovoru na recepciji. V primeru zgodnjega prihoda lahko stvari odložite v za to predviden prostor ter takoj začnete uživati v ostalih vsebinah.

Ključ

Za ključ je odgovoren izključno gost namestive. V primeru izgube ključa vam zaračunamo 40,00 EUR.

Odeja, vzglavnik

Dodatno odejo in vzglavnik, lahko naročite na recepciji.

Omejitev pravice do bivanja

Pridržujemo si pravico zavrniti bivanje in druge storitve tistim gostom, katerih vedenje nikakor ni v skladu s pravili Hiše Berghi, ki posegajo v mir in dostojanstvo drugih gostov ali osebja ali ogrožajo njihovo varnost ali dobro počutje.

Otroška posteljica

Otroško posteljico s posteljnino vam dostavimo v namestitev. Potrebno je doplačilo.

Pomembne telefonske številke

Klic v sili: 112. V primeru slabega počutja, nezgode ali nesreče takoj pokličite 112.

Policija: 113

Požarna varnost

Kajenje v apartmaju je prepovedano. V kolikor boste v apartmaju kadili, si pridržujemo pravico zaračunavanja 100 EUR posebnega čiščenja.

Trust bar

Na recepciji je gostom na voljo izbor pijač v samopostrežnem hladilniku. Cenik pijač se nahaja nad hladilnikom. Za vsako dopolnitev bara se oglasite na hotelski recepciji. Vpišite svojo porabo na seznam nad hladilnikom. Račun se poravna na recepciji ob odhodu.


TRAJNOSTNA USMERITEV

V Berghi hotel in apartmaji, si prizadevamo za ohranjanje zdravega in čistega okolja ter za varčno ravnanje z energijo. Vabimo vas, da upoštevate naslednja navodila in priporočila, ki se nanašajo na ohranjanje okolja.

Izposodite si kolo, ali pa izkoristite prekrasno naravo zgornjesavske doline za sprehod,  avtomobilu pa privoščite oddih. Narava vam bo hvaležna.

Izposoja koles, električnih koles

Ponujamo vam možnost aktivnega in okoljsko odgovornega raziskovanja okolice. Več informacij o možnosti izposoje koles, in kolesarske zaščitne opreme dobite pri https://www.intersport-bernik.com

Javni prevoz

Avtobusna postaja se nahaja v neposredni bližini Hiše Berghi. Informacije o voznih redih dobite na hotelski recepciji. Najbližja železniška postaja se nahaja na Jesenicah ali v Trbižu.

Ločevanje odpadkov

V vsaki namestitvi so nameščene posode za ločeno zbiranje odpadkov. Za dodatne vrečke za ločevanje smeti prosimo vprašajte na recepciji.

Menjava brisač in posteljnine

Vključeni smo v aktivno zmanjševanje vplivov na okolje. Pridružite se nam. Brisače  v sobah vam bo sobarica zamenjala le, če jih odložite na tla kopalnice; v apartmajskih enotah menjamo brisače le na željo gosta. .Posteljnino menjamo vsak peti dan bivanja. Če sveže posteljnine ne potrebujete, sporočite svojo željo osebju.

Varčevanje z energijo

Ugašajte luči, ki jih ne potrebujete. Pozimi ne odpirajte okna, če vam je temperatura previsoka ampak zmanjšajte stopnjo gretja na radiatorju.

Varčevanje z vodo

Če opazite, da voda v WC kotličku ali na pipi kaplja, prosimo, pokličite v recepcijo. Med umivanjem zob in britjem zaprite pipo. Bodite racionalni pri porabi vode ob prhanju.

Voda


Voda je ena najdragocenejših dobrin narave. Vabimo vas, da se pridružite varovanju te dragocenosti in jo koristite varčno. Hvaležni smo, da lahko pijemo vodo iz pipe.


TV SHEMA

Image title