Cestno kolesarske ture

V Apartmajskih hišah Berghi vam ponujamo vse, kar kolesar potrebuje za svoj športni oddih. V naši kolesarski garaži so vam na voljo kolesarsko orodje, zračna tlačilka, voda in pripomočki za čiščenje kolesa. Na recepciji vas bomo oskrbeli z vsemi potrebnimi informacijami in opisi kolesarskih tur, oskrbeli pa se boste lahko tudi z energijskimi ploščicami in kolesarskimi napitki. V hiši Berghi je zaposlen licenciran inštruktor MTB II. Ponujamo tudi možnost najema koles in kolesarske opreme.

Najugodnejši način bivanja za kolesarje sta paketa bivanje + kolesarjenje. Veliki paket vključuje 7 nočitev in 6 vodenih tur, mali paket pa 4 noči in 3 vodene ture. Cena paketa se začne pri 222 EUR za mali paket in 322 EUR za veliki paket. Ker se cene oblikujejo sezonsko prosimo, da nam pošljete povpraševanje za najaktualnejšo ponudbo.

Naša ponudba vključuje:

  • Izvedbo vodenih tur (nekaj osnovnih tur predstavljamo na spletni strani, možnosti je še več)
  • Izvedbo več-dnevnih tur
  • Možnost najema GPS navigacije za samo-vodene ture
  • Izvedbo tečajev tehnike vožnje v kolesarskem parku

TURA 1: NA JURIŠ

Najpopularnejša klasična kolesarska tura po trasi vsakoletne kolesarske tekme je gotovo vzpon na Vršič. Trasa poteka mimo hotela Lek, nato se ob jezeru Jasna vzpne strmo navzgor mimo Mihovega doma, Koče na gozdu, počivališča pri Ajdovski deklici in Tonkine koče vse do 24. serpentine, kjer je cilj. Najhitrejši na dirki ga dosežejo v nekaj več kot 30-ih minutah. Kakšen bo vaš čas?

Skupni vzpon: 800 m
Dolžina: 24 km
Težavnost:     
Tip ture: Cestno, Trekking

TURA 2: SOŠKA FRONTA

Potek trase: Vršič – Predel (Mangart) – Kranjska Gora

Prvi del trase poteka enako kot pri turi »Na juriš«, nato pa se, namesto nazaj v Kranjsko Goro, spustimo v neokrnjeno dolino reke Soče, mimo njenega izvira skozi Trento v smeri Bovca. Malo pred Bovcem se usmerimo desno proti trdnjavi Kluže, Logu pod Mangartom in Strmecu. Po vzponu prispemo na Predel, od koder se mimo Rabeljskega jezera spustimo do Trbiža in se po kolesarski poti vrnemo v Kranjsko goro. Adrenalinski navdušenci se lahko pred Predelom povzpnejo še na Mangart.

Skupni vzpon: 800 m
Dolžina: 111 km
Težavnost:     
Tip ture: Cestno, Trekking

TURA 3: NA KREMŠNITO

Po kolesarski poti se spustimo do Mojstrane, od koder nadaljujemo po novem kolesarskem odseku do Jesenic, skozi mesto in zavijemo v Žirovnico. Nadaljujemo pot proti Lescam in se spustimo do Bleda. Postanek za tradicionalno blejsko slaščico, ki so jo v zadnjih 60-tih letih prodali kar 12 milijonov! Odlična kremna rezina vas napolni z energijo, ki jo boste potrebovali za vzpon v Gorje, od koder se spustimo v Jesenice in nato nadaljujemo po kolesarski stezi v Mojstrano in Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 700 m
Dolžina: 82 km
Težavnost:     
Tip ture: Cestno, Trekking

TURA 4: TRI DEŽELE

Slovenija – Italija – Avstrija

Po kolesarski poti v smeri Rateč in Podkorena se spustimo v Trbiž, od koder nadaljujemo pot v smeri Val Brune. Na koncu vasi zavijemo levo, po trasi stare železnice do Pontebe, kjer sledi vzpon na Nassfeldpass. S prelaza se spustimo v dolino in po kolesarski stezi nadaljujemo do Arnoldsteina, od koder po lokalni cesti pridemo do še zadnjega, izredno zahtevnega vzpona na Korensko sedlo/Wurzenpass. Po kratkem, vendar strmem vzponu (max naklon 18%), ki je izziv za vsakega, še tako pripravljenega kolesarja, se spustimo v Podkoren, od koder se po kolesarski stezi vrnemo v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 2000 m
Dolžina: 125 km
Težavnost:     
Tip ture: Cestno, Trekking

TURA 5: NA KAVICO

Po kolesarski poti v smeri Rateč in Podkorena se spustimo v Trbiž, kjer pri železniški postaji zavijemo v center mesta in popijemo dobro italijansko kavico. Vrnemo se po isti poti z rahlim vzponom iz Trbiža, nato v križišču zavijemo desno v smeri Belopeških jezer. Po krajšem vzponu pridemo do prvega jezera in po cesti nadaljujemo do drugega jezera, kjer se obrnemo in se po isti poti vrnemo v Kranjsko Goro. Če smo še pri močeh, lahko ob povratku skočimo na ogled planiških skakalnic (dodatna 2km in slabih 100vm).

Skupni vzpon: 600 m
Dolžina: 47 km
Težavnost:     
Tip ture: Cestno, Trekking