Aktivnosti

Možnosti za aktiven in sproščujoč oddih je neomejeno.

Možnosti za aktiven
in sproščujoč
oddih je neomejeno.

 • bike holidays image
  bike holidays
 • mtb trans slovenia
  PO SLOVENIJI
  mtb trans slovenia
 • gorsko kolesarkse ture
  GORSKI SVET
  gorsko kolesarske ture
 • cestno-kolesarske-ture
  NEPOZABNA DOGODIVŠČINA
  cestno-kolesarske-ture
 • bike park granjska gora
  ADRENALIN
  bike park Kranjska gora

BERGHI PRIPOROČA!

V apartmajskih hišah Berghi želimo našim gostom ponuditi več kot zgolj namestitev. Lastnika, Martina in Jure, sta navdušena športnika in odlična poznavalca dogajanja v Kranjski Gori in bližnji okolici, zato boste pri nas vedno dobili primerne in uporabne nasvete, priporočila in pomoč pri organizaciji in izvedbi vseh letnih in zimskih aktivnosti. O vseh naštetih dejavnostih lahko pobrskate na spodnjih spletnih straneh, ali pa neposredno pri nas na recepciji.

Poletne aktivnosti

V Kranjski gori je živahno tudi v poletnih mesecih. Od maja do oktobra so na voljo različne športne dejavnosti, od gorskega in cestnega kolesarjenja do teka in pohodništva. V čudoviti, neokrnjeni naravi okoli Triglavskega narodnega parka, prepredeni s kolesarskimi in pohodniškimi potmi se zdi, kot bi potovali skozi čas, poln zgodb, ki jih pišemo narava in ljudje. Kolesarske poti v okolici so edinstvene tudi zato, ker vas v enem dnevu popeljejo v kar tri države – Slovenijo, Avstrijo in Italijo, bodisi po cestah, bodisi po gorskih stezah.

Ambicioznejše cestne kolesarje izzivajo k premagovanju veličastni gorski prelazi s čudovitim razgledom in malo prometa kot so prelazi Vršič, Mangart, Predil, Wurzenpass, Korensko sedlo in Passo Pramolo. Namig: če menite, da ste prelaz Vršič premagali z dobrim časom (približno 12km in 800 vertikal) - zmagovalni čas dirke čez prelaz Vršič, ki poteka vsakega septembra, je približno 32:00 minut.

Nad Kranjsko Goro se dviga preval Vršič, najvišji cestni prelaz v Sloveniji, ki je priljubljeno izhodišče za vzpone na Sleme, Malo Mojstrovko, Prisank, Jalovec in Razor.

Berghi je kolesarjem prijazen hotel, ki gostom ne ponuja zgolj prenočišča temveč tudi vodenje, izobraževanje in ostale usluge za kolesarje vseh vrst. V kraju so tudi specializirane trgovine s servisi in izposojo različnih koles). Prepričani smo, da vam med številnimi dogodki, ki v Kranjsko goro in okolico privabljajo kolesarje (dirke kot so DH, XC in Vršič pass ter Alpe Adria MTB) zagotovo ne bo težko izbrati kakšnega zase.

Samotne steze, stare vojaške poti, neverjetni razgledi, serpentine in številne preizkušnje vzdržljivosti in tehničnih veščin – raj za gorske kolesarje. Najboljši način odkrivanja skritih draguljev Kranjske gore z okolico je izlet z vodnikom, ki ga lahko rezervirate na recepciji hotela Berghi. V bližini je tudi park za gorske kolesarje, kjer lahko ob pomoči našega certificiranega osebja utrdite in/ali nadgradite svoje znanje in tehnične veščine.

V Kranjski Gori poleti deluje žičnica na Vitranc (1578m), od koder se nam odpira prekrasen razgled na Julijske Alpe in Triglav, najvišji vrh v Sloveniji (2864m).

Za družine, otroke in starejše je urejena tlakovana cesta rezervirana za kolesa (Ciclovia Alpe Adria), ki vodi iz Mojstrane (14km vzhodno od Kranjske gore) skozi Martuljek in Kranjsko goro do Trbiža v Italiji ali pa, če vam je ljubša Avstrija, v Arnoldstein.

Pohodništvo je ena najpogostejših oblik aktivnih počitnic. Prijetne temperature in svežina gorskega zraka vam v Kranjski Gori zagotavljajo prav poseben užitek ob odkrivanju številnih izletniških točk. Na sprehajalni karti je vrisanih in opisanih 20 pohodniških poti, primernih tako za družine, otroke in zmerno aktivne obiskovalce, ki želijo iz prve roke doživeti neštete zanimivosti Zgornjesavske doline, kakor tudi za izkušene pohodnike, ki si želijo zahtevnejših tur. Izbiramo lahko med dostopnimi obiski naravnih znamenitosti kot so Zelenci, Tamar in Vrata preko panoramskih točk gorskega sveta kot so Slemenova Špica, Mojstrovka, Cipernik do skritih kotičkov, dostopnih samo poznavalcem.

Zimske aktivnosti

Izlet s krpljami - Krpljanje je poseben način hoje po zasneženi naravi, s krpljami, pritrjenimi na zimske pohodne čevlje. Krplje zaradi svoje oblike in površine preprečujejo ugrezanje v sneg in tako olajšajo hojo. Krpljanje je lahko zabavno tako v zelo globokem kot na pomrznjenem snegu. Poznamo dovolj skritih in zanimivih poti vseh težavnostnih stopenj po katerih vas lahko vodimo ali pa vas samo napotimo. Pri nas lahko najamete tudi opremo.

Sankanje - je odlična zabava tako za otroke, kot tudi za odrasle. Bolj ambicioznim priporočamo obisk sankališča v Gozd Martuljku ali nad smučiščem Kekec. Nekaj sank različnih vrst in velikosti je na voljo tudi v hiši Berghi.

Smučanje - jasno, smučanje je ena primarnih aktivnosti v Kranjski Gori, zato se priporočilo zdi precej samoumevno. Vendar, prevečkrat pozabimo, da v okolici nudijo smučarske užitke tudi Sella Nevea, Višarje (IT) in Nassfeld (AUT), kjer vam z veseljem pokažemo tako urejene proge, kot tudi prave free-ride spuste po celem snegu.

Za ogled lepot zgornjesavske doline najbrž ni boljšega načina kot je tek na smučeh. V bližnji okolici Kranjske Gore je približno 40 km skrbno vzdrževanih tekaških prog za drsalno (skate) in klasično tehniko. Iz središča Kranjske Gore vas popeljejo mimo izvira Save in skakalnic v Planici globoko v dolino Tamar in nazaj proti Gozdu Martuljku. Urejene tekaške proge so tudi v Mojstrani. Ljubitelji teka na smučeh lahko na osvetljeni progi za hotelom Kompas uživajo tudi po sončnem zahodu.