Začni

0$

Hvala, konkretno ponudbo vam pošljemo v roku nekaj ur.

TaksaZa nadeljevanje izberite polje

Informativni izračun

Izračunajte strošek počitnic(8 € / osebo / nočitev)

Za nadeljevanje izberite polje

Informativni izračun

na osebo

Za nadeljevanje izberite polje

Informativni izračun

Skupaj

Informativni izračun za vaše kolesarske počitnice

Povzetek

Cena vsebujeVeč informacijKoličinaCena
Popust:
Skupaj:

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

Gorsko kolesarstvo, turizem in vse, kar pritiče zraven. To sta Martina in Jure. Če nista na kolesu, uživata na druge načine. Vedno v gibanju in iskanju novega. Če nista v Berghiju, sta v kolesarskem parku. In če nista v parku, iščeta nove poti (traile). Včasih ju zalotimo na kakšnem gorskokolesarskem maratonu v tujini, potem se udeležita dirke po kvarnerskih otokih ali skočita raziskovat teren kam drugam … Včasih pa preprosto iščeta nove ideje in izzive v kolesarsko turističnih vodah.

Njuna Apartmajska hiša Berghi se že od leta 2013 fokusira na gorske kolesarje, Jure in Martina pa še mnogo dlje.

Jure: Z gorskim kolesarjenjem sva oba začela preden sva se spoznala. Najina začetka sta bila epska. Jaz sem si kupil prvo gorsko kolo znamke Peugeot nekega četrtka leta 1996 in potem že v soboto odšel z njim na Vršič na svojo prvo gorskokolesarsko turo (po asfaltu). V tistem obdobju sem bil odlično pripravljen, zato sem Vršič osvojil v slabih štirih urah (danes rabim za isti vzpon nekaj več kot 50 minut) in potem še cel teden jedel, kot da sem bil na Mt. Everestu. Martina je nekje v istem času sredi Avstrije na svojem novem srebrnem Giantu na svoji prvi MTB turi vpeta v SPD pedala dočakala svoj prvi SPD padec. Še vedno ima na komolcu spomin v obliki brazgotine na ta dan.

Doma sta sicer iz glavnega mesta Slovenije, Ljubljane, vendar sta se pred leti preselila v Kranjsko Goro.

Martina: Veliko sva potovala, ko sva bila oba še imela odgovorne in pomembne službe v korporacijskem svetu. Res je, da nama je ta omogočal dokaj lagodno življenje, po drugi strani pa se noben od naju ni 100% identificiral z njim, sploh proti koncu 17-letne korporacijske kariere. V tem odbobju sva kot turista vedno potovala v MTB duhu in spoznala kar nekaj MTB hotelov/centrov. Naprimer tistega na Kreti, pa onega v Massi Vechii, pa tistega na Koroškem. Tako je nekako postala najina želja nekoč imeti kolesarski apartmajski hotel. Okrog 2009/2010 bi skoraj kupila nekaj v Bovcu, pa nisva, potem pa sva 2013 našla primeren objekt v Kranjski Gori. Kranjska Gora ima po najinem mnenju ogromen kolesarski potencial, zato sva se odločila za nakup. Ker sva bila že prej redna gosta v Kranjski Gori, selitev ni bila pretežka odločitev. Od 2014 z veseljem vodiva kranjskogorski bike park, v katerem je vsako leto več obiskovalcev.

V zadnjih letih sta uspešno organizirala več prireditev, če jih naštejemo samo nekaj, IXS Downhill pokal, pa Specialized trail days, zelo uspešno se prodaja tudi MTB prečenje Slovenije od Kranjske Gore do Pirana v 7 dneh. Prepričani smo da bo vaš gorsko-kolesarski dopust v Kranjski Gori, nepozaben tudi zaradi Martine in Jureta.

P.S.
Tudi na cestno kolo se rada usedeta in imata cel kup idej za cestne ture okrog Kranjske Gore. 🙂

GORSKE KOLESARSKE TURE