Gorsko kolesarske ture

V Apartmajskih hišah Berghi vam ponujamo vse, kar kolesar potrebuje za svoj športni oddih. V naši kolesarski garaži so vam na voljo kolesarsko orodje, zračna tlačilka, voda in pripomočki za čiščenje kolesa. Na recepciji vas bomo oskrbeli z vsemi potrebnimi informacijami in opisi kolesarskih tur, oskrbeli pa se boste lahko tudi z energijskimi ploščicami in kolesarskimi napitki. V hiši Berghi je zaposlen licenciran inštruktor MTB II. Ponujamo tudi možnost najema koles in kolesarske opreme.

Najugodnejši način bivanja za kolesarje sta paketa bivanje + kolesarjenje. Veliki paket vključuje 7 nočitev in 6 vodenih tur, mali paket pa 4 noči in 3 vodene ture. Cena paketa se začne pri 222 EUR za mali paket in 322 EUR za veliki paket. Ker se cene oblikujejo sezonsko prosimo, da nam pošljete povpraševanje za najaktualnejšo ponudbo.

Naša ponudba vključuje:

  • Izvedbo vodenih tur (nekaj osnovnih tur predstavljamo na spletni strani, možnosti je še več)
  • Izvedbo več-dnevnih tur
  • Možnost najema GPS navigacije za samo-vodene ture
  • Izvedbo tečajev tehnike vožnje v kolesarskem parku

TURA 1: DO PADALCEV

Trasa poteka iz Kranjske Gore mimo Eko kampa do drugega ovinka ceste za Korensko sedlo, po cesti do odcepa za Železnico in nato po makadamski cesti navzgor. Za drugo zapornico (leso) zavijemo levo proti štartni rampi za padalce, kjer se začne tehnično srednje zahteven spust proti pretvorniku in naprej po trasi do gostilne Srnjak, od koder se vrnemo nazaj v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 800 m
Dolžina: 22 km
Težavnost:     
Tip ture: AM (all-mountain)

TURA 2: BLEKOVA PLANINA

Trasa poteka iz Kranjske Gore mimo Eko kampa do drugega ovinka ceste za Korensko sedlo, po cesti do odcepa za Železnico in naprej po cesti mimo obeh zapornic (les) do odcepa za Blekovo planino. Z Blekove planine se po trasi vrnemo do ceste in nadaljujemo po cesti do spusta v Srednji Vrh in nazaj v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 1800 m
Dolžina: 26 km
Težavnost:     
Tip ture: XC (cross-country)

TURA 3: DOLINA KRNICE

Trasa poteka mimo jezera Jasna, po cesti do odcepa za Krnico in naprej do koče, od koder se spustimo levo v gozd in po trasi nadaljujemo do ceste, po kateri se vrnemo v Kranjsko Goro

Skupni vzpon: 350 m
Dolžina: 15 km
Težavnost:     
Tip ture: XC (cross-country)

TURA 4: VRŠIČ

Trasa poteka iz Kranjske Gore po cesti na Vršič, nato od sedla po makadamski cesti proti Poštarskemu domu, kjer se po gorski stezi spustimo mimo Tonkine koče, čez cesto, po poti skozi Krnico in nazaj v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 1000 m
Dolžina: 25 km
Težavnost:     
Tip ture: XC, AM (cross-country, all-mountain)

TURA 5: TAMAR

Trasa poteka po kolesarski stezi proti Ratečam, nato za FIS ciljno ravnino v Podkorenu zavije levo in pot nadaljujemo po poljski poti čez travnike, se vzpnemo levo po trasi tekaške steze do doma v Planici, od koder se vrnemo na cesto do Tamarja. V Kranjsko Goro se vrnemo po isti poti.

Skupni vzpon: 450 m
Dolžina: 21 km
Težavnost:     
Tip ture: XC (cross-country)

TURA 6: TROMEJA

Trasa poteka iz Kranjske Gore mimo Eko kampa do drugega ovinka ceste za Korensko sedlo, od koder nadaljujemo po cesti proti odcepu za Železnico, pred katerim zavijemo levo. Nato se po cesti vzpnemo do vrha Tromeje in se po serpentinah spustimo do Koče na Tromeji, od koder sledi spust po pešpoti proti cesti za Rateče, kjer zavijemo levo in se nato po pešpoti spustimo proti Ratečam.

Skupni vzpon: 850 m
Dolžina: 23 km
Težavnost:     
Tip ture: AM (all-mountain)

TURA 7: DOVŠKA BABA

Trasa poteka iz Kranjske gore po kolesarski stezi do Dovja, od koder zavije levo navzgor po cesti do Dovške babe. Od koče kolo potiskamo do začetka trase, nato se spustimo v Dovje, od koder se vrnemo v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 1.600 m
Dolžina: 47 km
Težavnost:     
Tip ture: AM (all-mountain)

 

TURA 8: OB SAVI DOLINKI

Trasa poteka iz Kranjske Gore, kjer prečkamo glavno cesto v smeri gostilne Srnjak, od koder nadaljujemo levo po cesti, mimo Rob in se skozi gozd spustimo do reke. Pot nadaljujemo ob Savi skozi Gozd Martuljek in se po kolesarski stezi vrnemo v Kranjsko Goro.

Skupni vzpon: 350 m
Dolžina: 15 km
Težavnost:     
Tip ture: XC (cross-country)